X
GO
nl-NLen-GBpt-PT

Behandelingen

Halfjaarlijkse controle
Graag zien wij u regelmatig voor de halfjaarlijkse controle, zodat we uw mondgezondheid in kaart kunnen brengen en indien nodig tijdig actie kunnen ondernemen om uw gebit en mond gezond te houden. Een gezonde mond en een mooi gebit begint bij preventie. Ofwel voorkomen is beter dan genezen.

Behandeling bij de mondhygiënist
Onze mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Om u gebit gezond te houden is een goede mondhygiëne essentieel. Wij adviseren onze patiënten om regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

Angstpatiënten
Het is goed te weten dat u niet de enige bent met angst voor de tandarts. Ons team staat voor u klaar om stap voor de stap de angst de baas te zullen zijn. Daarom staat bij ons persoonlijke aandacht ook hoog in het vaandel.

Kinderen
Het is goed om uw kind al van jongs af aan te laten wennen aan een bezoek bij de tandarts. Hierin zullen wij op een speelse manier uw kind laten wennen aan de stoel, de materialen en medewerkers, zonder dat er al tandheelkundige behandelingen nodig zijn. Mochten er toch tandheelkundige behandelingen nodig zijn dan zullen wij daar alle tijd voor nemen en de behandeling stap voor stap met uitleg plaats laten vinden, zodat uw kind zich op zijn gemak zal voelen.

Endodontische behandeling (wortelkanaalbehandeling/zenuwbehandeling)
Indien een zenuw van uw tand of kies ontstoken of geïrriteerd is geraakt door bijvoorbeeld tandbederf, een niet goed sluitende ofwel lekkende vulling of een ongeval, dan dient deze behandeling te worden uitgevoerd. De geïrriteerde en geïnfecteerde wortelkanalen worden dan schoon gevijld en schoongespoeld met desinfecteervloeistof.

Restauratieve behandeling
Vulling: Als een deel van uw tand of kies is aangedaan door tandbederf (cariës) dan kan een deel verloren gaan. Door een vulling te vervaardigen kunnen we de functie van uw tand of kies weer herstellen zonder dat er verdere beschadiging zal optreden. Kronen: Bij grote vullingen kunnen kronen een voorkeur bieden door de functie van uw tand of kies te herstellen en de kans op een breuk te beperken.

Parodontologie
Parodontitis is een tandvleesontsteking, veroorzaakt door bacteriën wat zich uitbreidt naar het daaronder gelegen kaakbot. Meestal merkt u parodontitis pas op in een vergevorderd stadium, omdat de eerste verschijnselen vaak geen (pijn)klachten geven. Tanden en kiezen kunnen helemaal gaaf zijn, maar het onderliggende kaakbot kan zo aangetast zijn dat uw tanden en kiezen mobiel kunnen worden, of u kunt ze zelfs verliezen. Door een goede parodontale behandeling kan dit proces gestopt worden. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. Gezond tandvlees is vastgehecht aan de tanden en kiezen; alleen bij de rand van het tandvlees, tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, zit een smalle ondiepe ruimte. Deze ruimte wordt een pocket genoemd en is bij gezond tandvlees hooguit 3 mm diep. Gezond tandvlees bloedt niet bij het poetsen en het schoonmaken tussen de tanden met bv. tandenstokers of het eten.

Erkende verwijzers
Een enkele keer kan het wel eens voorkomen dat we moeten samen werken met een collega specialist. Wij werken samen met zeer ervaren specialisten die er voor zorgen dat uw behandeling zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.