X
GO
nl-NLen-GBpt-PT

Kinderen

Drinken doen we allemaal. Een glaasje limonade, chocolademelk, thee, cola, water of iets anders. Tanden en kiezen kunnen gaatjes krijgen als er de hele dag alleen maar zoete drankjes worden gedronken. Water is onschadelijk voor het gebit, ook thee zonder suiker/melk. Water is het enige wat je de hele dag door en ook 's nachts kan drinken zonder kans op gaatjes. Limonade, vruchtensappen en melkdrankjes smaken zoet. Vaak zit er meer suiker in dan je denkt. Dus pas op: dit niet de hele dag door drinken! Limonade met prik is zuur, met name cola. Zuur kan stoffen oplossen, dus het kan ook je tanden en kiezen aantasten. Leg maar eens een stuiver in de cola en je zult zien dat hij na een week mooi glimt!  

Uw kind mag best zelf poetsen maar we kunnen niet verwachten dat daar nog veel structuur in zit. U moet dan ook tot ongeveer 10 jaar echt even na-poetsen om het "echte" werk te doen.

's Avonds na het tanden poetsen mag er echt alleen nog maar water gedronken worden en niets meer worden gegeten!

Het is niet nodig dat de eerste kennismaking met de tandarts vervelend is voor het kind. Wanneer u zelf regelmatig naar de tandarts gaat voor controle is het ook "gewoon" dat uw kind ook gaat. De regelmaat wordt dan overgenomen en uw kind gaat als vanzelf ieder half jaar voor controle; het is niet een speciale gebeurtenis. Vanaf ongeveer 2 jaar gaat de peuter naar de tandarts. Als het goed is alleen voor controle van het melkgebit. De behandeling van kinderen vergt vaak een andere aanpak dan bij volwassenen.

Kleurplaten

Bron: http://www.myfreecolouringpages.com