X
GO
nl-NLen-GBpt-PT

covid-19

Geachte patiënten, gasten en bezoekers van Mondzorgcentrum Franselaan

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van €4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in sommige gevallen vergoed.

Voor kinderen tot 18 jaar zal deze code worden vergoed door de zorgverzekeraar.

De afspraken van patiënten zonder symptomen passend bij Covid-19, maar met een verhoogde kans op een ernstig beloop van Covid-19 ( denk aan >70 jaar of patiënten met chronische afwijking of een aandoening waardoor de afweer verlaagd is) kan in principe gehandhaafd blijven.
Verder hebben wij strenge hygiëne maatregelen genomen, allereerst willen wij u erop attenderen dat onze richtlijnen op Infectie Preventie in Nederland tot de hoogste in Europa behoren.
In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe.

Ons personeel draagt beschermde middelen denk aan; mondkapjes, handschoenen, gezichtsschild en hoofdmutsen. De instrumenten zijn afgedekt, nergens zijn losse objecten en alle oppervlakten inclusief deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek.
Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten met zo min mogelijk patiënten in de wachtkamer (maximaal 5) en met de gepaste 1,5 meter afstand. Indien uw reeds gemaakt afspraak wijzigt nemen wij contact met uw op
Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Tijdens het maken van een telefonische afspraak, bent u verplicht te melden of u tot een risicogroep behoort voor het Coronavirus en of u klachten gerelateerd aan het Coronavirus heeft zoals verkoudheid, hoesten of koorts.
De balie assistente zal dan ook een vragenlijst met u doornemen, ook als één van uw gezinsleden thuis één van bovenstaande symptomen vertoont dient uw de afspraak (14 dagen) uit te stellen.
Onze zorg en adviezen blijven voor u beschikbaar, wij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar.

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen KNMT en ANT in combinatie met wetenschappelijk recent toonaangevende onderzoeken.
De extra maatregelen die wij hebben voor Mondzorgcentrum Franselaan zijn:

 • Wij verzoeken om 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn
 • Bij binnenkomst dient uw de handen met alcohol te desinfecteren.
 • U raakt met uw handen zo min mogelijk objecten en oppervlakten aan.
 • Houd 1,5 meter afstand, voor de balie staat er een duidelijke markering houd u zich daaraan alsjeblieft. Ook hebben wij een plexiglas scherm voor de balie gemonteerd.
 • Uw afspraak wordt kosteloos geannuleerd bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin.
 • Wij vragen u om thuis als voorbereiding naar het toilet te gaan onze toiletten zijn buitengebruik .
 • Wij laten u in bepaalde situaties 30- 60 seconde voorspoelen met mondwater voor aanvang van de behandeling.
 • Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak die voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Wij verzoeken u om alleen binnen te komen zonder begeleiding en in geval van een kind met één van de ouders indien dat prettig is voor het kind.
 • We behandelen volgens de gebruikelijke tarieven.
 • U raakt geen deuren aan, alle behandelkamerdeuren worden door de assistentes geopend.
 • Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk stuurt u dan een email naar info@mzcfranselaan.nl

Tot slot onze excuses voor het ongemak. Wij hopen dat wij samen met u snel door deze moeilijke periode heen komen.

Met vriendelijke groet, Uw Tandarts